25 jaar vakmanschap

Ons team

Mees Meiling

Kreeg het juweliersvak met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden veertig jaar lang een zaak in Ermelo. Na zijn opleiding juwelier en horlogemaker met succes te hebben afgerond aan de vakschool te Schoonhoven, ging Mees eerst ervaring opdoen bij collega juweliers. Mees repareert in ons eigen atelier circa 98% van alle horloge reparaties.

Sinds 1993 werk ik samen met mijn partner voor ons eigen bedrijf. Mijn specialiteit is mechanische horloges, waar ik dan ook een hoop kennis over vergaard heb. Als uurwerkmaker geniet ik ervan om gecompliceerde mechanische uurwerken weer werkend te krijgen. Daarnaast boeit mij de verkoop van sieraden en horloges enorm. Ik word in de zaak weleens "het wandelende archief" genoemd, omdat het een uitdaging voor mij is mensen en situaties te onthouden.

Ciska Buisman

Leerde in haar tienerjaren Mees kennen en kreeg zo ook al een dosis juweliersvakkennis mee. Hoewel zij eerst een opleiding voor Klinisch Chemisch analist afmaakte en jarenlang als analist werkzaam was, besloot zij toch het roer om te gooien en de opleiding voor juwelier aan de vakschool Schoonhoven te volgen. Na dit met een uitstekend resultaat te hebben behaald, nam ze in 1993 samen met haar partner de zaak van Luijks over. Momenteel werkt zij echter ook aan een auteurscarrière en schrijft ze fantasie boeken onder haar pseudoniem Atalanta Nèhmoura.

Al sinds mijn jeugd was ik gefascineerd door stenen. Edelstenen is dan ook mijn specialiteit binnen het bedrijf. Verder ben ik een duizendpoot die de PR en administratie van het bedrijf regelt, machinaal graveerwerk doet, maar daarnaast ook het etaleren verzorgt en zich af en toe laat verleiden om een mooi ontwerp van een sieraad te maken. Ik ben dus vaak achter de schermen actief, maar ik geniet ook van de verkoop van een mooi sieraad of horloge.

Nanda Schaftenaar

Hoort, zoals zij het zelf zegt, bij het interieur. Nadat ze haar stage bij juwelier Meiling had afgemaakt, bleef zij werkzaam als goudsmid. Ze volgde nog verdere cursussen, waaronder diamant zetten om zich verder te ontwikkelen. Zij zorgt er voor dat 95% van alle goudsmidwerk in eigen atelier wordt gedaan. Verder ontwerp zij ook nieuwe sieraden, vermaakt trouwringen tot herinneringssieraad of kan andere sieraden omvormen tot iets dat bij de smaak van een klant past.

Joke Tromp

Heeft haar verkoopervaring opgedaan in de juweliersbranche en bij de Meubelmarkt in Hattem-Zwolle. Ze is een vrolijke verschijning die anderen meesleept met haar enthousiasme.

Juwelier Meiling

Dorpsstraat 14

8181 HR Heerde

Telefoon : 0578 691 856

info@meilingjuwelier.nl

Volg ons: